Char Array Calculation

Write a C++ program which will accept an expression as input and performs the operation based on operators and operands.

Sample input:
 c = a * 3 + b / 2 (white space is not allowed) 

Hints: Char Array / String Array will be required to perform this operation.

Fahrenheit to Celsius (ºF to ºC)





Answer: Source Code

#include<stdio.h>
main()
{
float farenheit,celsius;
printf("Enter the temp of city in Farenheit:");
scanf("%f", &farenheit);
celsius = (5.0/9.0) * (farenheit-32);
printf("Temperature in Celsius: %f",celsius);
}

C++ : Interview Questions on "Types"

Here is a listing of C++ interview questions on “Types” along with answers, explanations and/or solutions:
1. What is the size of wchar_t in C++?
a) 2
b) 4
c) 2 or 4
d) based on the number of bits in the system

Answer:d
Explanation:Compiler wants to make CPU as more efficient in accessing the next value.
2. Pick the odd one out
a) array type
b) character type
c) boolean type
d) integer type

Answer:a
Explanation:array type is not the basic type and it is constructed using the basic type.
3. which datatype is used to represent the absence of paramaters?
a) int
b) short
c) void
d) float

Answer:c
Explanation:void will not return anything.
4. What does a escape code represent?
a) alert
b) backslash
c) tab
d) form feed

Answer:a
Explanation:Because a is used to produce a beep sound.
5. Which type is best suited to represent the logical values?
a) integer
b) boolean
c) character
d) all of the mentioned

Answer:b
Explanation:Logical values can be either true or false, so the boolean type is suited for it.
6. Identify the user-defined types from the following?
a) enumeration
b) classes
c) both a and b
d) int

Answer:c
Explanation:They must be defined by the users before use unlike the other types which are readily available.
7. Which of the following statements are true?
    int f(float)
a) f is a function taking an argument of type int and retruning a floating point number
b) f is a function taking an argument of type float and returning a integer.
c) f is a function of type float
d) none of the mentioned

Answer:b
Explanation:The argument that is passed to a function f is of float type and the function finally retruns a value that id is of integer type.
8. The value 132.54 can represented using which data type?
a) double
b) void
c) int
d) bool

Answer:a
Explanation:The given value is with decimal points, so float or double can be used.
9. When a language has the capability to produce new data type mean, it can be called as
a) overloaded
b) extensible
c) encapsulated
d) reprehensible

Answer:b
Explanation:Extensible is used to add new features to C++.
10. Pick the odd one out.
a) integer, character, boolean, floating
b) enumeration, classes
c) integer, enum, void
d) arrays, pointer, classes

Answer:c
Explanation:Option a consists of all fundamental types, option b consists of user-definied types and option d consists of derived types but option c is a mixture.

C Programming Source Code Index



1. Write a program for performing as calculator which allows all Arithmetic Operators from terminal as input.
Note:This program allows operators('+' , '-' , '*' , '/' , '%') and operands (Variables) as input from keyboard.


2.Write a C program to find the Simple Interest. Take input for principle amount, rate of interest and time from terminal.


3. Find the highest (maximum) and lowest (minimum) grades in an array of 25 integer grades. Print the array and print the highest and lowest grades, labeled appropriately.



4. Write a C Program to fill up an Integer Array. The length of the array must take from the terminal. After fill up the array do the following operations.




Print Prime and Sum

Write a C program to print all the prime numbers between 1 and 50 and sum of all printed primes.
 

Digit split and sum

Write a program to split all the digit from a given integer input and make sum of all  digits.

Sample Input: 13245
Sample Output:

The digits are:
1
3
2
4
5

Sum: 6